Drugtest.
wiegandt Drugtest.

Drugs achter stuur even groot probleem als drank achter stuur

Een nachtelijke controleactie van de lokale politie van Erpe-Mere en Lede leverde in de nacht van vrijdag op zaterdag merkwaardige resultaten op.

“We controleerden op verschillende plaatsen en troffen helaas verschillende bestuurders onder invloed aan achter het stuur”, aldus de politie. “Drie bestuurders legden een positieve ademtest af. Twee bestuurders mochten daarop hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Het rijbewijs van de derde bestuurder werd ingehouden voor vijftien dagen.”

Naast alcohol blijkt ook drugs een oprukkend fenomeen in het verkeer. “Maar liefst drie bestuurders legden een positieve speeksteltest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.” Verder werd nog een voertuig in beslag genomen en werden nog verschillende andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer