Het Stella Matutinacollege van Lede verblijft momenteel met 106 eerstejaarsleerlingen en 14 leerkrachten in het Italiaanse Klausberg.
SMC Lede Het Stella Matutinacollege van Lede verblijft momenteel met 106 eerstejaarsleerlingen en 14 leerkrachten in het Italiaanse Klausberg.

Eerstejaars Stella Matutina op de latten in Italië: "Geen besmettingen door Coronavirus in de buurt”

Liefst 106 eerstejaarsleerlingen en 14 leerkrachten van het Stella Matutinacollege van Lede staan deze vakantie in het Italiaanse Klausberg op de latten. Besmettingen van het Coronavirus zijn er niet in de buurt.

“Onze leerlingen zitten vlakbij de Oostenrijkse grens in het Italiaanse Tirol vlakbij het skigebied waar ook de Sint-Jozefschool van Mere zit en daar zijn geen besmettingen door het Coronavirus in de buurt”, stelt adjunct-directeur Tim De Gendt van het SMC meteen gerust.

De skilocatie bevindt zich bijna vierhonderd kilometer van de eerder als ‘risicozones’ uitgeroepen steden Codogno, Castiglione d’Adda en Casalpusterlengo ten zuidoosten van Milaan. Ter vergelijking: dat is de afstand van in Oostende, door het Groothertogdom Luxemburg, tot voorbij het Duitse Trier.

“We volgen de situatie uiteraard op de voet en volgen de instructies van de autoriteiten en de skiorganisatie Josk. Onze leerlingen beleven momenteel in elk geval de tijd van hun leven. Geen reden tot paniek dus”, besluit De Gendt.

Lees meer