2 Bart De Wolf entattoo-artiest Peter Piron zorgen voor een wulps nieuw lentebiertje.
Repro Moreau Bart De Wolf entattoo-artiest Peter Piron zorgen voor een wulps nieuw lentebiertje.

Etiket met uitdagende zuster siert nieuwste lentebiertje van brouwerij Basanina

De etiketten van de verschillende biertjes van brouwer Bart De Wolf schopten in het verleden al geregeld tegen heilige huisjes en dat is met het nieuwe biertje ‘Lentenon’ niet anders. “We zetten de traditie verder. Onze ‘Lentenon’ zit dankzij tekenaar Peter Piron uit Oordegem met haar billen en jarretellen bloot op een schommel”’, vertelt Bart De Wolf van brouwerij Basanina.

Dat niet iedereen dergelijke etiketten kan appreciëren beseft de man heel goed. “Schoppen tegen heilige huisjes is stilaan traditie en bovendien is het etiket dit keer een - letterlijk en figuurlijk - onbedekt statement als steun aan de Aalsterse carnavalsgroep De Vismooil’n. Die groep kwam in een mediastorm terecht toen enkele Joodse organisaties en Europa aanstoot namen aan hun wagen.

Lekker nonnetje

“Met dit blond, wulps, multigranenbier met een alcoholgehalte van 7 procent willen we graag een carnavalstraditie starten en de winter jaarlijks met een brouwsel uitwuiven.” Wie Lentenon in huis wil halen, zal zich dus moeten haasten. “Want het recept zal jaarlijks licht aangepast worden om telkens een unieke twist aan ons bier te geven.”

Vanaf zaterdag

Het nieuwste bier van brouwerij Basanina is vanaf nu te koop in de brouwerij langs de Kapellenhoek in Smetlede, AD Delhaize aan de Heiplas in Lede, Carrefour Erpe-Mere langs de Oudenaardsesteenweg en alle winkels bevoorraad door drankencentrale Pede.

2 Het etiket van het 'Lentenon'-bier toont een lekker frivool wulps kloosterzustertje.
RV Het etiket van het 'Lentenon'-bier toont een lekker frivool wulps kloosterzustertje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer