Schepen Geertrui Van de Velde.
Koen Moreau Schepen Geertrui Van de Velde.

Gemeente onderzoekt inplanting seniorenflats aan Markizaat in park van Mesen

OCMW-voorzitter Geertrui Van De Velde (CD&V) droomt van een uitgebreide zorgsite aan het park van Mesen. “Daarom onderzoeken we of het mogelijk en aangewezen is om in de buurt van het Woonzorgcentrum Markizaat seniorenflats te bouwen.”

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek heeft interesse om, naast de bouw van nieuwe flats op de site van de oude rijkswachtkazerne langs de Grote Steenweg in Oordegem, ook flats te bouwen in het centrum van Lede. “In Lebbeke werd een gelijkaardig project opgestart en dat lijkt erg succesvol”, geeft Van De Velde alvast mee.

Het zou voor alle duidelijkheid niet om assistentiewoningen gaan. Die optie werd in het verleden al uitgebreid onderzocht en wegens ‘een te groot financieel risico’ afgevoerd. De keuze voor seniorenflats lijkt een tussenoplossing. “Dat betekent niet dat er geen beperkte koppeling mogelijk zou zijn met het dienstenaanbod van het WZC.”

Erg concreet zijn de plannen nog niet. “Voorlopig is het een optie die we heel uitgebreid willen onderzoeken, maar waar ik persoonlijk wel heel sterk in geloof en die zonder meer een grote troef kan zijn voor sociaal kwetsbaardere senioren.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rosita De Smet

    Zou geweldig zijn!!!

  • Guy Bekaert

    En liefst betaalbaar voor de ge wo ne burgers .!

Lees meer