Mozkito

Halsbrekende toeren en ongepaste reacties tegenover politie leveren geldboete en rijverbod op: “Ik had een slechte dag toen”

Kenny V. had naar eigen zeggen op 26 januari 2018 een zeer slechte dag in Lede. Hij kwam met zijn bromfiets al zigzaggend af toen er een politiecontrole was. Eenmaal aan de controlepost nam hij zijn smartphone en deed hij alsof hij de verbalisanten filmde. Bovendien was hij erg agressief. Bij de controle bleek ook dat zijn banden niet in orde waren en de nummerplaat niet volgens de regels. 

Toen de controle gedaan was, vertrok de jongeman op zijn achterwiel, stak hij zijn voeten in de lucht en haalde hij zijn handen van het stuur. “Hij had een slechte dag, zo verklaarde hij later”, aldus zijn raadsman. “Hij heeft uiteraard enorm veel spijt van de feiten. Hij erkent ze ook allemaal, maar het was niet zijn bedoeling om zo te reageren. Hij was in fout en dat weet hij.” 

“Ik hoop alleen dat hij niet vaak zo een slechte dagen heeft, want dit gedrag hoort absoluut niet”, zei politierechter Mireille Schreurs. Zijn gedrag leverde de man een geldboete op van 480 euro en een rijverbod van 8 dagen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer