Opnieuw wegenwerken in de Hoogpoort
Wannes Nimmegeers Opnieuw wegenwerken in de Hoogpoort

Hoogpoort wordt opgelapt

In de Hoogpoort naast het stadhuis wordt het wegdek – nog maar eens – heraangelegd. De winkelwandelstraat lag er gevaarlijk bij, omdat de tegels kapotgereden worden door vrachtwagens die komen leveren. “Eigenlijk wilden we dikkere tegels leggen, maar omdat die niet beschikbaar zijn proberen we het nog één keer met de huidige”, zegt Watteeuw.

“Eigenlijk zijn de tegels waarmee de straat is aangelegd niet sterk genoeg voor het vele zware vervoer dat nog steeds door die straat rijdt, voor leveringen”, zegt Watteeuw. “Bovendien zijn die tegels slecht aangelegd toen de gladde karrensporen werden weggehaald. Resultaat: losliggende en gebroken stenen, waar voetgangers over struikelden. De putten werden wel eens opgevuld met asfalt, maar een oplossing was dat niet.”

Andere aannemer

Watteeuw wilde een structurele heraanleg met dikkere, sterkere stenen. “Maar die zijn niet zo snel beschikbaar. Dus gaan we nu nog één keer proberen met de huidige stenen. We zullen die dit keer wel door een andere aannemer, en hopelijk dit keer wel goed, laten leggen.” De werken zijn dinsdag gestart en duren tot eind oktober. Er wordt in twee fasen gewerkt, waarbij telkens een halve straat wordt aangelegd. De handelszaken blijven de hele tijd bereikbaar.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter David

    Daarna mogen ze om de hoek de veldstraat ook eens meepakken. Dankuwel.

  • David De Geyter

    In juni zei de schepenen dat er een foute keuze werd gemaakt in de Hoogpoort en nu gaat hij terug hetzelfde laten doen! Goed bezig Watteeuwke!!!

Lees meer