3 Het ongeval gebeurde ter hoogte van Houtland op de Eegene.
Koen Baten Het ongeval gebeurde ter hoogte van Houtland op de Eegene.

Inhaalmanoeuvre loopt dramatisch af in Schoonaarde: jonge bestuurder (18) overleden

Op de Eegene in Schoonaarde, deelgemeente van Dendermonde, is bij een zwaar verkeersongeval tussen twee voertuigen een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeval gebeurde kort voor 18 uur. Het gaat om een aanrijding tussen een Mercedes en een Volkswagen. Een 18-jarige jongeman, de bestuurder van de Golf, is hierbij overleden. “De bestuurder wou een zwarte Chevrolet inhalen, maar merkte de tegenligger niet op", zegt een getuige. 

3 Het voertuig raakte volledig geplet door de zware klap.
Koen Baten Het voertuig raakte volledig geplet door de zware klap.

De grijze Volkswagen Golf met vijf inzittenden reed in de richting van Dendermonde. Ter hoogte van Houtland reed de 18-jarige G.D. uit Serskamp achter een zwarte personenwagen die hij wilde inhalen. Toen hij aan zijn manoeuvre begon, merkte hij op dat er uit de tegenovergestelde richting een Mercedes kwam aangereden en kon een aanrijding niet meer vermeden worden.

“De Mercedes probeerde nog uit te wijken, maar ze botsten toch frontaal op elkaar", vertelt een getuige. “Daarna ging de wagen over de kop en belandde op zijn dak", klinkt het. Het voertuig werd helemaal samengedrukt, waardoor de jonge chauffeur ter plaatse overleed. Drie van de vier andere inzittenden konden zelf uit het voertuig kruipen. Het vierde slachtoffer zat gekneld in de wagen. Alle slachtoffers bij het ongeval zijn jonge personen. De drie inzittenden van de Mercedes raakten lichtgewond.

Toestand kritiek

De brandweer had geen eenvoudige klus voor de boeg maar kon het slachtoffer na een half uur bevrijden uit de wagen. Hij werd ook in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging. Waar de inzittenden op het moment van het ongeval naartoe gingen, is onduidelijk. Het 18-jarige slachtoffer zou een vriendin achterlaten die ook in de wagen zat. 

De ravage na het ongeval was enorm. Beide voertuigen liepen hele zware schade op. De politie sloot meteen de hele rijbaan af en stuurde het verkeer volledig rond. Een gerechtsdeskundige en het parket kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en om de verdere oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Eegene was meer dan drie uur afgesloten voor al het verkeer. Rond 21 uur mocht de brandweer de plaats van het ongeval beginnen opruimen. 

3 De Mercedes die uit de tegenovergestelde richting kwam raakte ook zwaar beschadigd, maar de inzittenden raakten enkel lichtgewond.
Koen Baten De Mercedes die uit de tegenovergestelde richting kwam raakte ook zwaar beschadigd, maar de inzittenden raakten enkel lichtgewond.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer