2 Axiana Govaert aan de geviseerde broodautomaat.
Repro Moreau Axiana Govaert aan de geviseerde broodautomaat.

Krakers broodautomaat betrapt en na achtervolging opgepakt

Aan het kerkhof van Lede werd zaterdagavond een dief opgepakt door de politie. Die had even voordien samen met een vrouw in de Stationsweg een broodautomaat van bakkerij Govaert opengebroken.

De diefstal werd opgemerkt doordat de hond van dochter Axiana alarm sloeg toen de automaat werd geforceerd. Daardoor werden de dieven op heterdaad betrapt en zetten ze het meteen op een lopen. “Ik heb meteen mijn papa verwittigd en samen met hem de achtervolging ingezet”, vertelt ze. Intussen werd de politie telefonisch op de hoogte gehouden, waardoor een ploeg een van de daders even later ter hoogte van het kerkhof kon inrekenen. Een tweede verdachte werd even later bij haar thuis ingerekend. Doordat de daders ook gefilmd werden, konden ze niks anders dan bekennen.

“De buit was uiteindelijk heel gering, want alle automaten worden dagelijks geleegd.” De schade aan de automaat loopt helaas heel wat hoger op. “De computergestuurde munters kosten aardig wat.” De dieven namen ook de opvangbak voor de munten en de geldwisselaar mee. “Die werden onderweg weggegooid en kunnen in de buurt van het station, het klein parkje of de omgeving van het kerkhof liggen.” De bakkersfamilie doet een oproep naar wie deze zaken zou zien. “In dat geval graag een seintje naar 0475/32.10.60.”

2 Op de Facebookpagina 'Ge ze van Lee as ge....' verscheen een oproep naar de verdwenen opvangbak en geldwisselaar.
RV Op de Facebookpagina 'Ge ze van Lee as ge....' verscheen een oproep naar de verdwenen opvangbak en geldwisselaar.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Geert De Kerpel

    Goeie reactie en zeer moedig! Want kleine dieven worden al snel grote dieven.

Lees meer