2 De Gentse Winterfeesten zoals we ze vandaag kennen. Wat wordt het volgende winter?
Wannes Nimmegeers De Gentse Winterfeesten zoals we ze vandaag kennen. Wat wordt het volgende winter?

Laatste keer ‘lange’ Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten starten op 7 december, en het is de laatste keer dat ze in deze vorm georganiseerd worden. Volgend jaar duren ze sowieso een week korter, en er wordt gezocht naar een nieuwe organisator.

Het stond in het bestuursakkoord, en het wordt nu ook uitgevoerd. De Gentse Winterfeesten 2019 – 2020 gaan nog door zoals we ze kennen, en lopen van 7 december tot 5 januari, 4 weken dus. Nog voor de start van die feesten lanceert de stad een oproep om een organisator te vinden voor de komende jaren. Grootste wijziging: de Winterfeesten mogen maar 3 weken meer duren. Dat scheelt uiteraard een pak aan inkomsten voor de kraampjes-uitbaters, maar dat maakt dat ook de organisator de huurprijzen voor die kraampjes lager zal moeten zetten. En die organisator betaalde jaarlijks 50.000 euro aan de stad om de Winterfeesten te mogen organiseren. “Het kan zijn dat we dat bedrag omlaag moeten halen, of dat het zelfs helemaal wegvalt, dat moeten we nog berekenen”, zegt Feestenschepen Annelies Storms na een vraag van Karlijn Deene (NV-A). “Er staan ook nog enkele werkpunten op de agenda, die we bij de volgende Winterfeesten anders willen, onder meer rond mobiliteit.”

2 De Gentse Winterfeesten zoals we ze vandaag kennen. Wat wordt het volgende winter?
Wannes Nimmegeers De Gentse Winterfeesten zoals we ze vandaag kennen. Wat wordt het volgende winter?

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Van Gent

    De stad heeft altijd veel eisen als je ziet wat ze de organisator maar betalen die het grote risico neemt. Altijd moeten ze overal aanpassingen doen ‘mobiliteit’ wat een mottig woord is dat geworden sedert er een groen rode het voor het zeggen heeft !

Lees meer