2 De Oordegemse Gladiastappers.
Koen Moreau De Oordegemse Gladiastappers.

Oordegemse Gladiastappers klaar voor 50ste Dodentocht in Bornem

Een fikse 14-koppige Oordegemse delegatie neemt vrijdagavond deel aan de 50ste editie van de Dodentocht in Bornem.

“De meeste zijn van Oordegem, maar ook Smetlede, Lede, Schellebelle en Wichelen zijn vertegenwoordigd”, vertelt Katy Duytschaever. Zij is een van de deelnemers die er al minstens één geslaagde editie op zitten heeft. “Dus wij zijn er gerust in, al blijft het toch telkens moeilijk. Zeker het stuk langs de dijk van kilometer 90 tot 95”, vult Hilde Vercauteren aan.

Voor andere deelnemers, zoals Peter-Jan Matthijs van Albert Vastgoed, is het de allereerste deelname. “De kans bestaat dat we straks nooit meer willen wandelen”, stelt die. Al lijkt die kans klein. In kleine groepjes werden al tientallen voorbereidende wandelingen gedaan.

“De eerste keer stapten we tot in Aalst en vonden we dat al veel, maar nu zijn we klaar voor het grote werk”, geven Koen Danckaert en Kelly D’Haese uit Schellebelle mee. Cafébaas Pol Osselaer van het Lam Gods is eveneens van de partij.

De Oordegemse Gladiastappers — omwille van de overeenkomst met een aantal figuren uit Asterix en Obelix — volgen kan via de ‘Dodentocht’-tracking website live in café Lam Gods aan de kerk van Oordegem. Daar kan ook gepronostikeerd worden op de prestaties van de deelnemers. Zaterdagavond is daar vanaf 22 uur nog een afterparty.

2 De Oordegemse Gladiastappers.
Koen Moreau De Oordegemse Gladiastappers.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer