De jongeren zouden zich geregeld in de buurt of op de skateramp aan sporthal De Ommegang bevinden.
Koen Moreau De jongeren zouden zich geregeld in de buurt of op de skateramp aan sporthal De Ommegang bevinden.

Open Lede vraagt aanpak ‘hangjongeren’ (die er volgens gemeente en politie niet zijn)

Gemeenteraadslid Sibylle Buys (Open Lede) vraagt maatregelen en dialoog met hangjongeren die “de omgeving van sportcomplex De Ommegang en het park van Mesen teisteren.”

Dat bleek tijdens de jongste gemeenteraad in Lede. Het antwoord was op z’n zachtst verrassend. Terwijl Buys spreekt van hevige overlast door lawaaierige brommertjes, antwoordde sportschepen Dirk Rasschaert (De Coöperatie) dat noch de politie noch de sportdienst klachten ontvingen uit de omgeving van de sporthal. 

“Als jullie als bewoners iets anders weten, kan ik enkel aanraden daar via de officiële wegen melding van te maken”, reageerde die. De man waarschuwde wel dat jongeren die elkaars gezelschap opzoeken en ‘hangjongeren’ die overlast veroorzaken niet mogen worden verward.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer