2 Jan De Ro schonk de oude architecturale kerktekening aan de Parochieraad.
Repro Moreau Jan De Ro schonk de oude architecturale kerktekening aan de Parochieraad.

Parochieraad krijgt oude kerktekeningen uit privé-archief

In parochiaal centrum De Spinch kan je sinds kort een oude tekening van de Wanzeelse Sint-Bavokerk van de hand van architect Van Masseghem vinden.

Dat is het resultaat van een schenking die de Parochieraad kreeg van Jan De Ro. Dat is de kleinzoon van Alfons Govaert, burgemeester van 1921 tot 1947, en achterkleinzoon van Leander Govaert die eveneens burgemeester van Wanzele was. “Ik vond deze nooit gerealiseerde uitbreidingsplannen van de kerk in de nalatenschap van mijn moeder, maar schenk ze met veel plezier aan de Parochieraad”, aldus de man.

Uit welke periode de plannen dateren is niet duidelijk en de naam van de architect doet evenmin een belletje rinkelen. De kans is dan ook groot dat lokale geschiedkundigen door de schenking op zoektocht gaan in archieven om meer te weten te komen. Voorlopig getuigt de tekening vooral van een mooi maar nooit gerealiseerd toekomstbeeld van een grotere Sint-Bavokerk.

2 Jan De Ro schonk de oude architecturale kerktekening aan de Parochieraad.
Repro Moreau Jan De Ro schonk de oude architecturale kerktekening aan de Parochieraad.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer