2 Ruilbeurs voor devotionala in zaal De Bron in Lede.
André De Grauwe Ruilbeurs voor devotionala in zaal De Bron in Lede.

Ruilbeurs en tentoonstelling tijdens twintigste ruildag voor devotionalia en doodsprentjes

Verzamelaars van religieuze gebruiksvoorwerpen die uiting geven aan volksdevotie moeten zondag 9 juni in Lede zijn.

In zaal De Bron aan de Kerkevijverstraat is die dag voor de twintigste keer een ruildag voor devotionalia en doodsprentjes. Meer dan dertig verzamelaars uit alle streken van België en Nederland presenteren op 125 meter tafels een enorme hoeveelheid religieuze boeken, heiligenbeelden, kruisbeelden, wijwatervaatjes, medailles, bedevaartvaantjes, geboortekaartjes, communieprentjes, doodsbrieven, doodsprentjes en nog veel meer. Bezoekers kunnen gelijktijdig een tentoonstelling rond de Leedse patroonheilige Sint-Martinus meepikken. De deuren voor beurs en tentoonstelling openen om 7 uur en sluiten om 13 uur. Een toegangskaartje kost 1 euro.

2 Ruilbeurs voor devotionala in zaal De Bron in Lede.
André De Grauwe Ruilbeurs voor devotionala in zaal De Bron in Lede.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • francine daelman

    kan ik met mijn verstand niet bij ! wie ziet er nu graag zijn overleden geliefden op de rommelmarkt liggen ? Daarom wilde mijn moeder geen prentje met foto

Lees meer