David Legreve

Vrouw die slagbomen aan overweg negeert en te voet oversteekt krijgt straf met uitstel

J.H. uit Lede moest maandag verantwoorden voor een heel vervelende overtreding. De vrouw werd betrapt door een agent toen ze de overweg te voet begon over te steken terwijl de slagbomen naar beneden waren. “Door een probleem op het spoor stonden ze al twintig minuten zo en ik ging mijn kleinkinderen gaan halen van school", aldus J.

De feiten speelden zich af aan een overweg in Lede. De vrouw was met de auto, maar had deze langs de kant gezet om te gaan kijken wat er gaande was. Lange tijd bleef ze staan omdat er een probleem was met de overweg. Na twintig minuten te wachten raakte ze in paniek omdat ze haar kleinkinderen moest gaan halen van school. “Ze waren daar al lang aan het wachten en ik wou hen niet ongerust maken”, aldus de vrouw. “Net als zovele anderen stak ik dan toch de spoorweg te voet over. Net op dat moment kwam er iemand van de politie en werd ik er uitgepakt", klinkt het. 

Politierechter Mireille Schreurs besloot om haar een boete op te leggen van 320 euro, maar wel volledig met uitstel gedurende drie jaar. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer