illustratiefoto
BELGA illustratiefoto

Zes maanden cel voor tiende overtreding wegens keuring: “Thuis staat nog een witte camionette die niet gekeurd is”

R.K. uit Lede stond donderdag terecht voor de rechtbank van Aalst nadat hij voor de negende en de tiende keer betrapt werd op het rijden met een voertuig zonder dat hij naar de keuring was gegaan. In het verleden werd hij hiervoor al acht keer veroordeeld. 

Tijdens de zitting verklaarde beklaagde ook zonder schroom dat hij thuis nog een camionette heeft staan die geen keuring heeft. “Die heb ik nog steeds in mijn bezit, maar ik rij er niet mee rond", aldus K. De Ledenaar maakte de overtredingen al sinds 2009, maar heeft na al die jaren nog steeds zijn lesje niet geleerd. Iets wat de politierechter ook fijntjes opmerkte. “Hier staan gevangenisstraffen op", deelde hij mee aan de beklaagde. 

De beklaagde liet zich ook bijstaan door een advocaat. Die vroeg om de gevangenisstraf niet uit te spreken. Ook R.K. bevestigde dit. “Het zou toch erg zijn dat ik voor dit soort feiten naar de gevangenis moet gaan”, klinkt het. De politierechter had weinig oren naar de smeekbede van de beklaagde en legde hem een gevangenisstraf op van zes maanden. Bovendien zal hij ook een gigantische boete moeten betalen van 8.800 euro. 

Lees meer