'Hof van Eloy' krijgt stilaan vorm

Het infomoment rond het masterplan 'Centrum Sint-Eloois-Winkel' heeft ruim 200 geïnteresseerden naar CC De L!nk gelokt. Het project krijgt met 'Hof van Eloy' nu ook een naam. De familie Ghekiere, de eigenaar van de voormalige Gedeluxfabriek, stelde, samen met het studiebureau Space-Lab, het ontwerp voor.

"Het is de bedoeling om de site achter de kerk, met een oppervlakte van 1,7 hectare, de komende jaren te transformeren", schetste ontwerper Tom Lagast. Het totaalplaatje voorziet onder meer in 115 woongelegenheden, waarvan twintig eengezinswoningen, vijftien commerciële ruimtes en ruim 400 parkeerplaatsen op piekmomenten.


De eerste indruk van de meeste inwoners was positief, maar de toekomstige versmalling van de Smissestraat veroorzaakte wel enige commotie. Enkele inwoners van de Kasteelstraat en het Dorpsplein vrezen overlast van het doorgaand verkeer in hun straat. Burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) beloofde om die impact verder te onderzoeken. Daarnaast verduidelijkte de ontwerper dat er verschillende serviceflats komen in het mastergebouw, waar ook een Grand Café, een supermarkt en een apotheek zullen resideren. Het is ook de bedoeling om de bouwhoogte van de woningen te beperken tot tien meter. De ondergrondse parking, die in totaal 200 plaatsen zou omvatten, wordt gepland in drie fasen. Wie dat wil, kan de voorlopige plannen inkijken in het administratief centrum bij de dienst 'Grondgebiedszaken'. Als alles naar wens verloopt, wordt het eerste deel aan de Smissestraat op de site Gedelux en de aanpalende grond vanaf 2020 gerealiseerd. (VGGS)

Lees meer