2 Michel Taillieu.
uitvaartzorg Serrus Michel Taillieu.

Gewezen gemeenteraadslid Michel Taillieu op 80-jarige leeftijd overleden

In het woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem is Michel Taillieu (80) overleden. Dit voormalig gemeenteraadslid had vele verdiensten. Hij was zeven jaar partijvoorzitter van CD&V Ledegem, OCMW raadslid en drie legislaturen gemeenteraadslid.

Op zijn achttiende startte Michel Taillieu als klerk bij de post. Zijn volledige loopbaan bleef Michel bij die werkgever. Van 1976 tot zijn pensioen in 1998 was Michel postontvanger in het kantoor van Menen. Ook in 1976 werd de man bestuurslid van de toenmalige CVP. Van 2000 tot 2007 was hij partijvoorzitter van de CD&V Ledegem. Taillieu was van mei 1993 tot maart 1995 OCMW-raadslid en was daarna ook nog drie legislaturen gemeenteraadslid, van 1995 tot en met 2012. 

Hij was spelend lid van de koninklijke harmonie Sint-Cecilia, bestuurslid en secretaris. Michel was voorzitter, secretaris en penningmeester van de Gezinsbond. Zijn inzet voor deze vereniging was enorm gedurende bijna veertig jaar. Hij was gewezen lid van Okra, Davidsfonds, KWB.

Omwille van zijn vele verdiensten kreeg hij in 2016 de Cultuurprijs van Ledegem. De Gezinsbond diende toen zijn kandidatuur in. Hij was de echtgenoot van Monica Baekelandt. Michel heeft vier kinderen: Bart, Martine, Katrien en Sabien. Hij laat daarnaast tien kleinkinderen achter. 

De uitvaartplechtigheid gaat door in de Sint-Pieterskerk in Ledegem op donderdag 13 februari om 10 uur.

2 Cultuurprijswinnaar Michel Taillieu in 2016 met burgemeester Bart Dochy.
Geert Van Gheluwe Cultuurprijswinnaar Michel Taillieu in 2016 met burgemeester Bart Dochy.

Lees meer