Op Cirque Magique (archiefbeeld, louter ter illustratie) gebruikte een beperkt aantal aanwezigen drugs, veelal xtc maar ook cannabis en cocaïne.
Joke Couvreur Op Cirque Magique (archiefbeeld, louter ter illustratie) gebruikte een beperkt aantal aanwezigen drugs, veelal xtc maar ook cannabis en cocaïne.

Verpleegster weigert drugtest: “Heb heilige schrik van naalden”

Een vrouw die als verpleegster in een woonzorgcentrum werkt, mag van de politierechter twee maanden niet met de auto rijden omdat ze betrapt werd op rijden onder invloed van cocaïne. Toen de politie dat wilde vaststellen, weigerde ze een drugtest.

Een bezoekje aan het dancefestival Cirque Magique eindigde voor een jonge verpleegster met een valse noot. De vrouw werd begin augustus vorig jaar langs de Provinciebaan in Ledegem betrapt op rijden onder invloed van cocaïne. Toen de politie dat wou vaststellen door middel van een bloedtest, weigerde de vrouw dat. “Ik heb een heilige schrik voor naalden”, stelde ze. Dat deed de politierechter in Kortrijk raar opkijken. “U bent toch verpleegster? Komaan, dan bent u toch niet bang voor een prikje?”, sprak de rechter. De vrouw gaf toe dat ze wekelijks één of twee joints rookt en elke maand één keer cocaïne gebruikt. “Dat vind ik moeilijk te rijmen met uw job in de zorgsector”, vond de rechter. Hij veroordeelde de verpleegkundige tot een rijverbod van drie maanden (waarvan één met uitstel) en een effectieve boete van 800 euro. De vrouw moet ook geneeskundige en psychologische proeven ondergaan, als ze ooit haar rijbewijs wil terugkrijgen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Mertens

    Op staande voet ontslaan.

Lees meer