Lek in waterleiding zet tuinen onder water

Aan de Canadadreef in Herenthout hebben de tuinen van bewoners zaterdag een paar uur onder water gestaan. In de hoofdwaterleiding was een lek geslopen. Een dertigtal huizen zat tijdens de herstelling een drietal uur zonder drinkwater.

Het lek onstond vrijdagavond al. Een bout van de afdichting van de hoofdwaterleiding op straat was losgekomen. Maar niemand van de bewoners had door wat er aan de hand was. "Ik zag wel een plasje water op straat, maar ik dacht dat mijn buurman zijn auto gewassen had en het water daarvan kwam. Zaterdagochtend rond 8.30 uur wist ik beter", vertelt bewoner Hans Van Nuffelen. Toen stroomde er vanaf de straat water in de tuinen van de bewoners. Enkele tuinhuizen dreigden te overstromen. De brandweer kwam ter plaatse om het water weg te pompen. Ook drinkwatervoorzieningsmaatschappij Pidpa kwam ter plekke en stelde het waterlek vast. "Vooraleer ze aan de herstelling begonnen en het water afsloten, kregen wij nog de kans om genoeg drinkwater af te tappen, zodat we de komende uren niet zonder zouden zitten", zegt Hans.

Tuinhuizen gered

In drie uur tijd was de herstelling gebeurd. Vanaf 13 uur hadden de bewoners in de straat weer water. "Gelukkig is het water vrij snel weggetrokken en zijn onze tuinhuizen niet onder water gelopen", zeggen de bewoners van de Canadreef.

(JOBG)

De brandweer komt zien of er water moet weggepompt worden.
Vanderveken De brandweer komt zien of er water moet weggepompt worden.

Lees meer