ARhus
Klaas Verdru ARhus

ARhus begeleidt etnische starters

Kenniscentrum ARhus wil werk maken van integratie via werk. Het zoekt hiervoor niet-Belgen die een eigen zaak willen starten en ondernemers die hun kennis willen delen.

Etnische starters hebben het vaak extra moeilijk om een zaak uit de grond te stampen. Ze hebben doorgaans een kleiner netwerk, moeilijkere toegang tot correcte informatie en minder zelfvertrouwen. Tegelijk hebben veel nieuwkomers een sterke wil om een onderneming op te starten. ARhus wil die mensen begeleiden. Op 24 juni wordt er in de namiddag een workshop voor starters gegeven. ’s Avonds gaat het team van ARhus aan de slag met de eerste lichting gemotiveerde mentoren. Zij leren meer over ervaringsgericht mentorschap, welke stappen een typisch mentortraject doorloopt en krijgen middelen aangereikt om te starten. Uiteindelijk zullen de starters en mentoren elkaar voor het eerst leren kennen via speeddates. 

Ben jij gepassioneerd door ondernemerschap en wil je graag je kennis delen met een startende ondernemer? Of droom jij ervan ondernemer te worden? Neem dan contact op met Rozemarijn Dereuddre van ARhus via rozemarijn.dereuddre@arhus.be of op 0497/91.94.39.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer