Pexels/Pixabay

ARhus verkoopt afgevoerde boeken voortaan via Kringwinkels

De jaarlijkse uitverkoop van afgevoerde bibliotheekmaterialen van het Roeselaarse kenniscentrum ARhus is niet meer. In plaats van de traditionele tweedehands boekenverkoop tijdens de Batjes, gaat ARhus nu in zee met De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen. Die zal de afgevoerde boeken te koop aanbieden in de Kringwinkels in Roeselare, Tielt, Izegem en Torhout. 

“Zo levert ARhus een bijdrage aan de circulaire economie, steunen we De Kringwinkel bij zijn maatschappelijke doelstellingen en kunnen we onze tweedehands boeken vlotter een nieuwe bestemming geven”, zegt Sara Clauw, collectieverantwoordelijke bij ARhus. “Vroeger ging de opbrengst van de verkoop naar een sociaal doel, nu wordt de opbrengst van de verkoop geïnvesteerd in sociale tewerkstelling, de verbetering van de werking van De Kringwinkel en hun maatschappelijke doelstellingen: aandacht voor het milieu dankzij lokaal hergebruik, en ervoor zorgen dat iedereen, ook met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen.”

De boeken worden in de Kringwinkels verkocht aan prijzen tussen 0,25 tot 2 euro.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer