4 Rond de nieuwe brouwerij Vander Ghinste zijn nog tal van werken bezig.
LSI Rond de nieuwe brouwerij Vander Ghinste zijn nog tal van werken bezig.

Brouwerij Vander Ghinste ontruimd door brand ondergrondse kabel

Brouwerij Omer Vander Ghinste in het centrum van Bellegem (Kortrijk) is dinsdagmiddag zo’n twee uur ontruimd. Oorzaak was een brand aan een ondergrondse elektriciteitskabel onder een weg in heraanleg die dwars door de brouwerijsite loopt.

Zo’n 40 werknemers werden naar de refter gebracht, het productieproces draaide op een laag pitje en de wegenwerken rond de site  en in de Kwabrugstraat vielen stil. De evacuatie was preventief en gebeurde vooral omdat de elektriciteitskabel ook in de buurt van een gasleiding op middendruk lag.

4 Rond de brouwerij zijn wegenwerken bezig.
LSI Rond de brouwerij zijn wegenwerken bezig.

De brandweer van de zone Fluvia en technische ploegen van netwerkbeheerder Fluvius snelden ter plaatse. “Onder de grond bleek de temperatuur op te lopen tot 130 graden. Er was dus een reëel risico dat de gasleiding in kunststof zou smelten en er een gaslek zou ontstaan”, aldus Hans Van Poucke van de brandweerzone Fluvia. “Uiteindelijk bleken drie laagspanningskabels doorgesmolten te zijn en bleven de hoogspanningskabel en de gasleiding intact.” Rond 14 uur mochten alle werknemers van de brouwerij het werk hervatten.

4 Werknemers van het aannemersbedrijf wachtten tot de brandweer opnieuw groen licht gaf om aan de slag te gaan.
LSI Werknemers van het aannemersbedrijf wachtten tot de brandweer opnieuw groen licht gaf om aan de slag te gaan.
4 Onder de weg in aanleg ontstond een kortsluiting.
LSI Onder de weg in aanleg ontstond een kortsluiting.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer