De politie moet vaak tussenkomen, zoals hier op een archiefbeeld in de Sint-Antoniusstraat.
RV De politie moet vaak tussenkomen, zoals hier op een archiefbeeld in de Sint-Antoniusstraat.

Camerabewaking in door overlast geteisterde ‘Gouden Driehoek’?

Er komt mogelijk bewaking in de door overlast geteisterde ‘Gouden Driehoek’. Dat stelde Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) maandagavond in de gemeenteraad.

De ‘Gouden Driehoek’ is de buurt tussen de Sint-Antonius-, Tuighuis- en Zwevegemsestraat. Er zijn daar bijna dagelijks tussenkomsten van de politie. Er zijn problemen door mensen met een verslavingsproblematiek. Er werden al illegalen opgepakt, die er zich ophouden in leegstaande woningen. De illegalen hangen ook in de omgeving van de nachtopvang van het CAW rond. Er is verder sprake van het dealen van drugs op een pleintje met garages in de Tuighuisstraat. En op 21 mei werd aan fietsenhandel Spitter in de Zwevegemsestraat een wijkagent uit het niets aangevallen. Zijn aanvaller haalde een mes boven. “We bekijken momenteel of camerabewaking er nuttig is”, stelde Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) in de raad, als antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). “We beslissen onder meer op basis van het aantal pv’s.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer