Davy S. had het onder meer op offerblokken in kerken gemunt.
Mozkito Davy S. had het onder meer op offerblokken in kerken gemunt.

Drugsverslaafde dief riskeert opnieuw twee jaar cel voor offerblokdiefstallen

Een 46-jarige man uit Roeselare die alles samen al vijftien jaar in de gevangenis heeft gezeten, moest zich dinsdag verantwoorden voor tien offerblok- en winkeldiefstallen in Roeselare en Kortrijk. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar effectieve celstraf. “Ik krijg als ex-gedetineerde nergens hulp, zo makkelijk is het niet om van mijn drugsverslaving af te raken”, zei Davy S.

Zes dagen na zijn voorlopige vrijlating uit de gevangenis sloeg Davy S. op 13 maart opnieuw toe. Met een kniptang en lange strook met kleefband op zak probeerde hij kleingeld te stelen uit een offerblok in een Roeselaarse kerk, voor S. een beproefd recept. Dankzij een alerte kerkganger kon hij gevat worden. Verder onderzoek maakte duidelijk dat hij tussen februari en november 2018 ook verantwoordelijk was voor winkeldiefstallen bij Delhaize, Colruyt, Lidl, Ici Paris XL,... De buit: vuilniszakken om te verkopen, een potje yoghurt van 0,55 euro, marsepeinbolletjes,... Op de trein stal hij ook 130 euro uit de handtas van een vrouw. Genoeg voor de openbare aanklager om een nieuwe effectieve celstraf van twee jaar te vorderen.

“Compleet overdreven”, zei Davy S. tegen de rechter. “Voor een potje yoghurt en nog wat andere kleinigheden. Ik zat al vijftien jaar in de gevangenis en bij mijn vrijlating kan ik nergens terecht. Op hulp hoef ik als heroïneverslaafde niet te rekenen, op werk ook niet. Hoe moet ik aan eten of geld geraken? Maar kom, het interesseert me niet meer. Breng me maar terug naar de gevangenis.” Vonnis op 25 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer