Hun lagereschooltijd zit erop. Een nieuw avontuur wenkt, in het secundair onderwijs. Succes, jongens en meisjes!
Henk Deleu Hun lagereschooltijd zit erop. Een nieuw avontuur wenkt, in het secundair onderwijs. Succes, jongens en meisjes!

Leerlingen De Levensboom zwaaien op zijn Amerikaans af

We kennen allemaal wel de vliegende vierkante afstudeerhoedjes uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten (USA). Het is er een jarenlange traditie als je afgestudeerd bent in universiteiten. Maar het kan ook in eigen land en zelfs in het lager onderwijs. Zoals in school De Levensboom in Marke, waar het zesde leerjaar van juf Lieselot Devroe op zijn Amerikaans afzwaaide. “Een idee van de mama van Zeno Vandaele uit Gullegem”, vertelt Veerle de Zegher, mama van Ann (11) en Sara (8) Vandenberghe. “Omdat ze nu uitvliegen en elk hun eigen weg gaan, de wijde wereld in. De meeste kiezen in het secundair voor ‘tvier, Vlaanderen (Rhizo) en Don Boscocollege”, zegt Veerle de Zegher. De vliegende zwarte hoedjes zijn een blijvende herinnering voor de leerlingen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Therese Van ruymbeke

    Echt tof

  • Dieter Devreeze

    Een alternatieve school die kinderen zogezegd zelfstandig leert denken en handelen, maar dan dwaasweg Amerikaanse films laat naäpen. Laat Vlaanderen maar flink identitair stemmen, ze weten eigenlijk niet wat eigen is of niet.

Lees meer