2 In Lendelede kunnen 25 inwoners de komende week kennismaken met elektrische fietsen.
Valentijn Dumoulein In Lendelede kunnen 25 inwoners de komende week kennismaken met elektrische fietsen.

Lendeledenaars mogen twee weken elektrische fietsen testen

Vijfentwintig Lendeledenaars krijgen de kans om de komende twee weken een elektrische (bak)fiets uit te testen. Maandagavond 17 juni kregen ze tekst en uitleg van medewerkers van de provincie, die onder de noemer ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente’ later dit jaar ook nog naar Zedelgem en Izegem trekken.

De beschikbare testvloot bestaat uit twintig elektrische fietsen en vijf elektrische bakfietsen. Daarme wil de provincie inspelen op de behoefte om met kinderen langere afstanden te overbruggen. “Inwoners konden zich reeds eerder dit jaar voor dit project inschrijven en maandagavond kregen ze de nodige uitleg voor ze met de fiets naar huis mochten gaan. Ze krijgen tot en met vrijdag 28 juni de tijd om de fiets grondig uit te testen. Op die manier kunnen er de voordelen van ontdekken. De bedoeling is om hen op een laagdrempelige manier te overtuigen om meer voor de (elektrische) fiets te kiezen.”

Momenteel lopen de inschrijvingen voor de inwoners van Zedelgem. Zij kunnen zich nog tot 28 juni kandidaat stellen voor het project.

2 In Lendelede kunnen 25 inwoners de komende week kennismaken met het aanbod elektrische fietsen.
Valentijn Dumoulein In Lendelede kunnen 25 inwoners de komende week kennismaken met het aanbod elektrische fietsen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer