3 De ingang van het nieuwe zwembad Weide
Henk Deleu De ingang van het nieuwe zwembad Weide

Minder lang wachten in zwembad Weide: Lago zet meer personeel aan betaalloket

Komend weekend start spetterend zomerprogramma

Zwembad Weide boekte vorig weekend een dagrecord van 2.350 bezoekers. Er is wel wrevel over het lange wachten aan het betaalloket. Zaterdag was het er tot een uur aanschuiven. “We zetten er op zaterdag voortaan twee personeelsleden in”, sust centrummanager Elewin Werbrouck. Nu zaterdag start een spetterend zomerprogramma met de opening van de parkbar en een poolparty.

Het is na de zware brand zeker nog tot de herfstvakantie wachten op de vijf nieuwe glijbanen. Toch draait het zwembad Weide op het Nelson Mandelaplein al behoorlijk goed met op zondag 16 juni een dagrecord van 2.350 bezoekers. Keerzijde van de medaille: er zijn klachten over de werking van het betaalloket. Wie de voorbije weken naar het zwemparadijs kwam, moest vooral op zaterdag veel geduld hebben. Tot een uur aanschuiven was geen uitzondering.

Voortaan zitten er op zaterdag en zondag twee personeelsleden aan het betaalloket. Tijdens de zomervakantie zijn er dat iedere dag twee, tijdens de piekuren.

Centrummanager Elewin Werbrouck

Extra personeel

Weide kende een kalme start  in april, toen het subtropisch zwemparadijs opende, goed een maand na de brand die de toren en glijbanen vernielde. “Maar nu beginnen de mensen het zwembad echt te ontdekken. Ze komen meer en meer”, zegt Elewin Werbrouck. “We hebben daarom beslist om de werking aan te passen. Op zondag zaten er al telkens twee personeelsleden aan het loket. Voortaan zal dat ook op zaterdag het geval zijn. En tijdens de zomervakantie zullen er tijdens de piekuren iedere dag twee personeelsleden aan het loket zitten.”

3 Je moest afgelopen zaterdag tot een uur wachten aan het betaalloket.
Peter Lanssens Je moest afgelopen zaterdag tot een uur wachten aan het betaalloket.

Parkbar opent

Er is nog meer goed nieuws. Op zaterdag 22 juni opent de parkbar, die ook voor niet-zwemmers toegankelijk is. Er is ook een poolparty met live dj en er zijn attracties op de ligweide. Zo wordt een dubbele buikschuifbaan in gebruik genomen. Verder gepland: een paella ‘live cooking’ en een aquadance-les. Er is nadien een afterparty in het Rest-eau-café. Ook niet te missen: op 5 en 6 juli wordt het sportbad dankzij unieke VR-duikbrillen omgetoverd tot een adembenemende oceaan vol koraalriffen, scheepswrakken, onderwatergrotten, haaien, walvissen, zeeschildpadden, roggen en piratenschatten. De eerste virtualrealitysnorkelattractie van de wereld (DIVR) is aan Wiegand.Maelzer te danken. Dat is een Duitse pionier in waterattracties. Het voelt zelfs aan alsof je gewichtloos door het water zweeft, dankzij ‘Ballast Techonologies’. “Er zijn ook doorlopend snorkelsessies”, vertelt Elewin Werbrouck. “Je op voorhand inschrijven is niet nodig. En de sessies zijn trouwens niet betalend, maar zitten in de toegangsprijs van het sportbad of zwemparadijs inbegrepen.” Er zijn nog veel meer zomeractiviteiten. Die ontdek je op www.lagokortrijk.be.

3 Noteer 5 en 6 juli met stip in je agenda. Dan kan je unieke VR-duikbrillen uitproberen in het sportbad.
Lago Noteer 5 en 6 juli met stip in je agenda. Dan kan je unieke VR-duikbrillen uitproberen in het sportbad.

Er ligt een investeringsplan op tafel om het zwembad Lagaeplein in Heule in orde te brengen. We willen geen imagoschade lijden.

Centrummanager Elewin Werbrouck

Beterschap in Heule

Over naar Heule, waar er de voorbije maanden vaak problemen werden gemeld in het zwembad Lagaeplein zoals te koud water en douches die vaak niet werken. Ook hier is er beterschap, na een overleg met de onderhoudspartners. “Er ligt een investeringsplan op tafel om de basis van het zwembad in orde te brengen. Zoals het vernieuwen van de pompen en de ketels”, zegt Elewin Werbrouck. “Die investeringen zijn echt nodig om zonder problemen te kunnen exploiteren. We willen geen imagoschade lijden”, aldus Werbrouck. Lago nam het beheer van het oude zwembad over. Het beheer zat vroeger in handen van de stad Kortrijk.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • regina adams

    Misschien ook prijs parking eens bekijken, 5 euro om eens paar uur te gaan zwemmen een schande, in Roeselare ook splinternieuw bad, gratis parking.

Lees meer