Mirom beloonde 25 scholen en verenigingen die zich inzetten voor operatie proper.
Joke Couvreur Mirom beloonde 25 scholen en verenigingen die zich inzetten voor operatie proper.

MIROM en Mooimakers delen 20.600 euro uit aan propere scholen en verenigingen

Mirom Roeselare en de Mooimakers hebben 25 organisaties beloond voor de inspanningen die ze het voorbije schooljaar presteerden in de strijd tegen zwerfvuil. 

Onder de noemer ‘operatie proper’ ondertekenden ze een engagement om tijdens het schooljaar negen acties te ondernemen die leerlingen, bewoners en leden ertoe aanzetten anders om te gaan met zwerfvuil en afval. De acties varieerden van het net houden van eigen terreinen en omgeving tot het opzetten van initiatieven om iedereen bewuster te maken van zwerfvuil. 

Een mooi engagement verdient een mooie beloning. Veertien lagere scholen, zeven middelbare scholen en vier verenigingen ontvingen vandaag een cheque voor hun inspanningen, goed voor 20.607 euro samen. Operatie proper, een initiatief van de Mooimakers in samenwerking met MIROM Roeselare, wordt ook volgend schooljaar verder gezet. Verenigingen, scholen, organisaties kunnen zich tot eind oktober inschrijven.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer