2 De Mercedes raakte aan de rechterkant zwaar beschadigd.
LSI De Mercedes raakte aan de rechterkant zwaar beschadigd.

Motorrijder komt om bij zware klap langs Rijksweg in Lendelede

Langs de Rijksweg (N36) in Lendelede is zondagavond iets voor tienen een 56-jarige motorrijder uit Waregem om het leven gekomen. De motorrijder kwam in aanrijding met een Mercedes die uit de richting van Harelbeke kwam en over een volle witte lijn een inhaalmanoeuvre uitvoerde. De automobilist had ook teveel gedronken en is voor vijftien dagen zijn rijbewijs ingetrokken.

De Mercedes haalde in over de volle witte lijn. Uit de andere richting kwam de motorrijder die op de linkerrijstrook een toegestaan inhaalmanoeuvre uitvoerde. Toen de 50-jarige automobilist de motorrijder opmerkte, probeerde hij nog uit te wijken maar tevergeefs. De auto ging aan het tollen, zorgde voor een meterslang remspoor en kwam met de neus in de omgekeerde richting tot stilstand. De rechterflank van de wagen was zwaar beschadigd en de rechtervoordeur werd door de klap volledig van de wagen losgerukt. Over tientallen meters lag het wegdek met brokstukken bezaaid. 

Op slag dood

De motorrijder belandde met zijn motor aan de overkant van de weg in de berm en was op slag dood. De gewestweg tussen Izegem en Kuurne bleef plaatselijk tot twee uur 's nachts voor alle verkeer afgesloten tussen de Hulstemolenstraat en de Manpadstraat. Een verkeersdeskundige onderzocht in opdracht van het parket de precieze omstandigheden.

2 De motor belandde in de grasberm
LSI De motor belandde in de grasberm

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Martin Soetaert

    Onmiddelijk rijbewijs kwijt + auto , deze verkopen en opbrengst aan verkeersslachtoffers. Sterkte aan de familieleden en de vrienden van de overledene.

  • Jos Spriet-Dewaele

    En weer was de onschuldige het slachtoffer Veel sterkte aan de familie

Lees meer