2 De Mercedes van Thijs D.
LSI De Mercedes van Thijs D.

Rijverbod met drie maanden verlengd na dodelijk ongeval op Rijksweg: “Je bent een gevaar op de weg”

De 50-jarige automobilist uit Lendelede die op zondagavond 2 juni langs de Rijksweg (N36) in Lendelede een verkeersongeval veroorzaakte waarbij motorrijder Jean-Pierre Meyfroidt (56) uit Desselgem (Waregem) om het leven kwam, mag ook de komende drie maanden niet met de wagen rijden. In een vrij uitzonderlijke procedure besliste de Kortrijkse politierechter donderdag om de onmiddellijk intrekking van zijn rijbewijs van 15 dagen met 3 maanden te verlengen.

Thijs D. reed die fatale zondagavond iets voor 22 uur met zijn Mercedes van Kuurne richting Lendelede. Hij voerde een inhaalmanoeuvre uit met hoge snelheid en overschreed hierbij een volle witte lijn. Zo greep hij de motorrijder die uit de andere richting kwam. Uit het eerste verslag van de aangestelde parketdeskundige is ondertussen gebleken dat Thijs D. na een restaurantbezoek 1,42 promille alcohol in het bloed had. Hij werd vroeger al vier keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol en liep in totaal al 8 veroordelingen voor verkeersinbreuken op. “Je bent een gevaar op de weg. Ter bescherming van de maatschappij vraag ik een verlenging van het onmiddellijke rijverbod met 3 maanden”, aldus de openbare aanklager.

2 Jean-Pierre Meyfroidt, zoals hij stond afgebeeld op het gedachtenisprentje.
Hans Verbeke Jean-Pierre Meyfroidt, zoals hij stond afgebeeld op het gedachtenisprentje.

Job als chauffeur

De advocate van Thijs D. verzette zich tegen die maatregel. “Hij is erg onder de indruk van het ongeval en dronk sindsdien nog geen druppel alcohol”, pleitte ze. “Hij heeft geen alcoholprobleem, maar is een sociale drinker. Sinds het ongeval zit hij thuis met een depressie. Een verlenging van het rijverbod zet zijn job als chauffeur bij een bakkerij op de helling.”

Politierechter Heidi Vanhessche was niet mals. “Je bent een gevaar op de weg. Je veroorzaakte al eens een ongeval met gewonden en nu is er een dode gevallen. Uit voorzorg verleng ik de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs met 3 maanden.” Later zal Thijs D. zich voor de politierechter voor het dodelijke ongeval moeten verantwoorden.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steven Meyfroidt

    Levenslang rijverbod zou ie moeten krijgen!

Lees meer