Het gemeentehuis van Lendelede. In het begin van deze legislatuur stegen de gemeentelijke belastingen. Hoe ziet het eruit voor de komende zes jaar?
VGGS Het gemeentehuis van Lendelede. In het begin van deze legislatuur stegen de gemeentelijke belastingen. Hoe ziet het eruit voor de komende zes jaar?

Toekomst van de dorpskern op bouwvlak vastgelegd

De gemeenteraad heeft een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de dorpskern klaar. Dat moet duidelijk maken wat er de komende jaren op bouwvlak in het centrum allemaal wel en niet mag.

“Vast staat dat we met dit RUP het groene hart van ons centrum willen behouden”, stipt schepen van Ruimtelijke Ordening Rudy Rommens aan. “Daarmee bedoel ik de tuinen van het klooster en van de basisschool. Met dit RUP bepalen we waar er open of halfgesloten bebouwing komt, waar een ontwikkelaar meergezinswoningen mag bouwen en of er al dan niet een gemengde functie van beide woonstijlen kunnen, zoals dat straks in de Stationsstraat het geval zal zijn. De Violierstraat is in dit plan volgens ons een mooie locatie voor OCMW-zorgflats, dagopvang en andere woonvormen.”

Kinderopvang

Oppositiepartij N-VA zou in die straat naast de basisschool graag de mogelijkheid zien om er een kinderopvang op te richten. “Daar is nu eenmaal nood aan”, meent Gudrun Debrabandere. Ook Trots op Lendlee deelt die mening. Schepen Pedro Ketels beaamt dat de gemeente daar ooit grond kocht om kinderopvang op te voorzien, maar er waren geen subsidies meer. “Als we daar nu kinderopvang organiseren, dan gaan we in concurrentie met privé-initiatieven en dat kan ook de bedoeling niet zijn”, meent schepen Rommens.

Een andere wijziging in het RUP maakt het mogelijk om als het gemeentehuis ooit zou verhuizen er als nabestemming kantoren of een gemeenschapsvoorziening in kan komen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer