Roeselare voorstelling zomer #vanrsl
RV Roeselare voorstelling zomer #vanrsl

Van foodtruckfestival HAP over Kinderfest tot het Natourcriterium: Roeselarenaars zomeren volop in eigen stad

De Roeselarenaar zal zich de komende maanden niet vervelen. In de brochure Zomer#vanRSL heeft het stadsbestuur alle zomerse activiteiten gebundeld. Voor het eerst koppelen ze er ook het initiatief Toerist #van RSL aan.

“We omarmen deze zomer het Vlaamse lied, het cultureel aanbod gaat verder, er zijn kermissen, braderieën, koersen,... Dit alles bundelden we in één boekje”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “Zo zijn er ook heel wat sportactiviteiten. Denk maar aan het Natourcriterium, dat op 30 juli aan de tiende editie toe is en in een ander jasje wordt gestopt. We verwelkomen op 7 juli ook het provinciaal ruitertornooi van LRV, KOERS viert zijn eerste verjaardag en er zijn allerlei loopwedstrijden binnen het criterium Roeselare Loopt”, pikt sportschepen José Debels in. 

Voor de kinderen opent op 6 juli de zomerspeelplaats en is er op 15 augustus met Kinderfest een festival op hun maat. Liefhebbers van het Vlaamse lied kunnen op 11 juli genieten van optredens van Michael Lanzo, Willy Sommers, Udo, Wim Soutaer en Sam Gooris, terwijl Roeselare op 21 juli Jelle Cleymans en twee van zijn El Bandido’s ontvangt. Ook het vermelden waard is het HAP foodtruckfestival, dat van 28 tot 30 juni neerstrijkt in het Stadspark.

Voor het eerst werd de zomerse brochure gekoppeld aan het initiatief Toerist #vanRSL. “Roeselare is een stad om te ontdekken”, meent toerismeschepen Dirk Lievens (CD&V). “Via Toerist #vanRSL bieden we tien belevingsmomenten en musea aan. Tijdens je bezoek kun je stempels verzamelen om uiteindelijk uitgeroepen te worden tot ambassadeur van de stad.” Enkele locaties die je deze zomer kunt bezoeken, zijn onder meer Bram’s Brewery, het handtassenmuseum en de parkbegraafplaats.

De brochure is te verkrijgen bij het toeristisch onthaal in KOERS, het stadhuis en het welzijnshuis en de logies in de regio. Meer info ook op www.zomervanrsl.be en visitroeselare.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer