Baert Marc

“Ergste stalker van Pajottenland” opnieuw voor rechter

Man verzamelt al sinds 2000 pv’s voor stalking

Een dertiger uit Lennik riskeert 2 jaar met uitstel voor het belagen en bedreigen van zijn ex-vriendin. De man is al 19 jaar bezig met het stalken van exen. “U hebt al 64 pv’s verzameld sinds 2000 en mag zich terecht de ergste stalker van het Pajottenland noemen”, aldus het parket. 

Ook nu begon de ellende toen zijn vriendin een punt zette achter hun relatie. Net zoals bij zo goed als elke vorige breuk begon hij zijn ex talloze smsen te sturen. “Hij wilde tot vervelens toe de relatie hervatten en klopte bij wijze van spreken overuren. Dag en nacht kreeg ze berichten”, aldus het parket. Op een gegeven moment besloot ze hem gewoon straal te negeren. Dit werkte echter als een rode lap op een stier. Eens hij dit doorhad veranderde zijn toon. Waar hij eerst nog stuurde ‘denk aan al die mooie momenten, laat ons die opnieuw beleven’, begon hij haar te bedreigen. Ook stond hij onverwacht voor haar woning en aan de schoolpoort. 

“Als we niet meer samenkomen zorg ik ervoor dat je je kinderen kwijtgeraakt”, klonk het zelfs. Uiteindelijk werd hij aangehouden maar na een korte voorhechtenis mocht hij de gevangenis onder voorwaarden -waaronder een contactverbod - verlaten. “Eigenlijk is dat het enige positieve punt. Hij heeft zich aan die voorwaarden gehouden én sinds 2018 geen nieuwe feiten gepleegd”, aldus het parket. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer