2
Mozkito

Fitnessclub Fithuis sluit definitief de deuren: “Corona heeft ons over de rand geduwd”

Fitnessclub Het Fithuis is al 28 jaar een vaste waarde in het centrum van Lennik. De coronacrisis heeft er echter voor gezorgd dat de zaak definitief de handdoek in de ring moet gooien. De meer dan 500 vaste leden van de club kunnen wel nog terecht in een andere fitnessclub in Eizeringen.

De fitnessclub Het Fithuis werd in 1992 opgericht door Peter Couvent en telt sindsdien nog steeds 500 vaste leden. Die zullen vanaf vandaag echter op een andere plaats hun dagelijkse of wekelijkse oefeningen moeten uitvoeren. Het Fithuis is door de coronacrisis maar liefst 90 procent van zijn omzet kwijt en is dus niet rendabel genoeg meer om het verhaal in Lennik nog te kunnen verderzetten. “Het coronavirus heeft ons over de rand geduwd”, vertelt Tom Valcke (34) van het managementteam. “Het was al geen evidente sector voor de crisis, maar dit heeft alles gewoon zo veel moeilijker gemaakt.”

Alternatieve lessen

Tijdens de crisis hebben de trainers in het centrum wel nog hun uiterste best gedaan om toch nog door te gaan. Er werd geprobeerd om lessen te geven in openlucht, maar dat strookte niet met de verwachtingen. “We hadden meer verwacht van dat initiatief. We hebben niet de hoeveelheid mensen ontvangen waar we hadden op gehoopt.” 

“Dit is geen faillissement. De sluiting van Het Fithuis is net om ervoor te zorgen dat we niet failliet gaan. Het was een moeilijke en harde beslissing, maar dit is het beste dat we kunnen doen.”

Sinds het begin van de coronacrisis op 13 maart zijn we bijna 90 procent van onze volledige omzet kwijt geraakt. Het was een moeilijke en harde beslissing, maar dit is het beste dat we kunnen doen

Tom Valcke

Nieuwe job zoeken

De zaak sluit vanaf 20 juni definitief de deuren, en dat was geen makkelijke beslissing. “Het is nu even keihard voor alle leden maar we merken dat iedereen alsnog positief kan blijven”, aldus Jente De Weerdt (34) van het managementteam. In Het Fithuis moeten door de sluiting twee trainers op zoek naar een nieuwe job. Ook de zelfstandige lesgevers zullen in het gebouw geen lessen meer kunnen geven. Het Fithuis is het enige centrum van de groep, wel geven ze nog fitnesslessen in bedrijven op zo’n 15 locaties in België. 

Voor het gebouw en de inboedel is momenteel nog geen specifiek plan. “Maar we staan open voor alle kanalen. Het gebouw komt vrij en kan dus aan iedereen verhuurd worden, bijvoorbeeld als nieuw fitnesscentrum of onderwijsinstelling. De toestellen kunnen hier blijven staan, maar we zouden ook een deel ervan kunnen verkopen als iemand dat zou wensen.”

On Line fitness

De meeste leden van Het Fithuis in Lennik hebben nog een lopend abonnement. De beurtenkaart (of abonnement dat nog niet verlopen is) kan opgebruikt worden bij On Line fitness in Eizeringen. Alle leden van Het Fithuis die overstappen krijgen zes maanden gratis cadeau. “Vanuit Het Fithuis willen wij nogmaals al onze trouwe leden en medewerkers bedanken om zich de afgelopen jaren in te zetten en ons Fithuis tot een succes te maken”, sluit De Weerdt af. 

2
Google Maps

Lees meer