De gemeente zal een parking aanleggen op de grond waar de witte woning staat.
Mozkito De gemeente zal een parking aanleggen op de grond waar de witte woning staat.

Gemeente koopt woning in Schapenstraat om nieuwe parking aan te leggen in schoolomgeving

De gemeente Lennik gaat extra parking aanleggen in de omgeving van de bibliotheek en de school Sint-Godelieve-Instituut (SGI). Het bestuur heeft hiervoor een woning met grond aangekocht. Er wordt geschat dat er ruimte is voor een vijftigtal auto’s.

De heraanleg van de Schapenstraat is momenteel volop aan de gang, maar in de aanloop naar deze werken werd door buurtbewoners een petitie gelanceerd omdat ze vreesden dat parkeren in de straat niet meer mogelijk ging zijn. Dit omdat er onder meer een fietssuggestiestrook aangelegd zal worden. De gemeente heeft nu de woning naast de bibliotheek aangekocht om er een parking aan te leggen. Of het huis zelf behouden blijft, wordt nog bekeken. Volgens het bestuur zou er plaats zijn voor een vijftigtal wagens en wordt de vergelijking gemaakt met de parking in de Schoolweg. De parking is er vooral voor ouders van leerlingen van het SGI, gebruikers van de feestzaal en een uitbreiding van de parkeerplaatsen van de dorpskern van Sint-Martens-Lennik. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer