Liefst vier borden duiden de situatie aan.
Foto Mozkito Liefst vier borden duiden de situatie aan.

Vier borden voor één drempel

In Lennik werd een wel heel opvallende signalisatie aangebracht aan de drempels in de Frans Van der Steenstraat. Liefst vier borden duiden er de aanwezigheid van de verkeersdrempel en versmalling aan.

De plaatsing kwam er op vraag van Wim Durang (N-VA - Lennik Kwadraat). Het kersverse gemeenteraadslid opperde drie gemeenteraden om betere signalisatie. Het vorige bord was al een tijdje gaan liggen, waardoor het voor automobilisten vaak moeilijk was om te bepalen wie er nu voorrang had. De drempels in de Frans Van der Steenstraat staan sinds deze week opnieuw duidelijk aangegeven. Omdat de verhoging bovendien ook als versmalling dient, werden er -volgens het boekje - vier borden aangebracht. Wie er al eens lang reed, merkte de opvallende situatie vast al eens op.


Gemeenteraadslid Wim Durang had bovendien nog een andere belangrijke bekommernis: de toiletten aan de gemeentelijke feestzaal. "Ik ging onlangs naar een eetfestijn in de jongensschool", zegt hij. "Toen ik naar het toilet ging, kon ik - tot grote verbazing - mijn deur niet sluiten. Bovendien was het er vuil en verloederd. Ik hoop dat de gemeente snel iets doet aan de situatie." Schepen Johan Limbourg (LVB) beloofde snel werk te maken van het heuvel. (KVLA)

Lees meer