Werf veroorzaakt dagelijks problemen

De bouwwerf aan het kruispunt van de Kroonstraat en de Frans Van Der Steenstraat veroorzaakt dezer dagen flink wat verkeershinder in het centrum. Mobiliteitsschepen Yves De Muylder (CD&V) gaat nu samenzitten met de aannemer.

De werken op het drukke kruispunt zijn nu al enkele weken bezig. Een deel van de werf werd opgesteld op de baan, waardoor weggebruikers er gevaarlijke manoeuvres moeten uitvoeren. Vooral tijdens de spitsuren is een vlotte doorstroming van het verkeer moeilijk. "Het is zelfs gewoon gevaarlijk", zegt oppositielid Kristien Van Vaerenbergh (N-VA). "Dat kruispunt maakt deel uit van een drukke verkeersader. Wie vanuit Halle, Brussel of Ninove komt, passeert er elke dag. Die aannemer mag dan toch niet zomaar op de rijbaan gaan staan?"

Nieuwe signalisatie

Schepen Yves De Muylder maande de aannemer al aan om maatregelen te nemen. "Maar alles is nog in beraad", zegt hij. "De aannemer kreeg een vergunning, maar die overtreedt hij door een deel van een kraan op de weg te laten staan. Er moet nu nieuwe signalisatie geplaatst worden. De veiligheid van voetgangers, fietsers én automobilisten primeert."

De schepen wil binnen enkele dagen tot een oplossing komen. De aannemer bevestigt dat hij al enkele keren contact had met de gemeente, maar dat er nog geen oplossing kwam. (MEN)

Weggebruikers moeten uitwijken voor de werf.
Mozkito Weggebruikers moeten uitwijken voor de werf.

Lees meer