Op Facebook stond een evenement, dat oproept om te overnachten in de koelcel van de Colruyt.
Photonews Op Facebook stond een evenement, dat oproept om te overnachten in de koelcel van de Colruyt.

Op zoek naar afkoeling: meer dan 20.000 Vlamingen willen donderdag overnachten in frigo van Colruyt

Nu het kwik deze week naar ongeziene hoogte zal stijgen, zoeken veel mensen verkoeling. Op Facebook circuleerde er een oproep om in de nacht van donderdag op vrijdag te overnachten in de frigo van Colruyt. 

Het opvallende initiatief werd door een Oost-Vlaming gelanceerd met als locatie Leopoldsburg, maar had betrekking op heel Vlaanderen. In Leopoldsburg ligt immers niet eens een filiaal van Colruyt. Al meer dan 20.000 mensen lieten weten geïnteresseerd te zijn. Het regende op de pagina reacties van mensen die graag een plekje wensen te reserveren. Inmiddels is het event inmiddels offline gehaald. 

Niet speciaal open doen

Bij Colruyt kunnen ze best wel lachen met de oproep. “In het verleden hebben we tijdens hittegolven nog al eens dat soort acties zien passeren”, zegt woordvoerster Silja Decock. “Feit is dat onze winkels ‘s nachts gesloten zijn en dat we ze ook niet speciaal gaan opendoen voor deze ludieke actie.”

“Bovendien zou het er ook veel te koud zijn om comfortabel de nacht door te brengen. Dat is niet meer gezond. Niettemin is iedereen welkom om overdag tijdens het winkelen wat langer in onze frigo’s te blijven hangen, geen enkel probleem. Zelf een actie op poten zetten, gaan we niet doen.”

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Conny Van den Bosch

    Gratis reclame voor Colruyt.

  • Anne Claus

    zou toch niet mis zijn dat shoppingcentra hun winkels sluiten maar het gebouw open laten en zo de mensen een koel onderkomen kan bieden voor een nachtje :) Of in plaats van een koopzondag een nachtshopping, lijkt me ook wel leuk. Moet toch te regelen zijn?

Lees meer