Stéphanie Jager (midden met logo) en een deel van het danslerarenteam van Danserie.
Sven Ponsaerts Stéphanie Jager (midden met logo) en een deel van het danslerarenteam van Danserie.

"Focus op dansen en plezier!"

NIEUWE DANSSCHOOL DANSERIE METEEN MEER DAN 200 LEDEN

De gloednieuwe dansschool Danserie heeft haar poorten opengezwaaid. Nog voor de eerste les is gegeven, waren er al ruim 200 ingeschreven leden. "Dansen is momenteel dan ook zéér populair", weet stichter Stéphanie Jager.

Haast alle dansscholen in het Leuvense zijn volzet. Het was dan ook de hoogste tijd dat er een nieuwe kwam. "Dankzij televisieprogramma's als 'So You Think' en 'Belgian's Got Talent is dansen weer immens populair'", zegt Stéphanie Jager (33), stichter en voorzitter van Danserie. "Waar andere scholen er veelal naar streven dat hun leden een almaar hoger dansniveau bereiken, ligt onze focus vooral op het recreatieve: dansen voor het plezier dus."


De bezielster heeft al ruim haar sporen verdiend. "Al sinds mijn 17de geef ik in verschillende dansscholen les. Maar het was altijd een droom om een eigen school op te richten", glundert Jager. "Ik polste eens bij enkele collega's, en voor ik het wist had ik een 17 man sterk team van jonge, enthousiaste dansdocenten."


Alle leeftijden, dansniveaus en stijlen zijn welkom bij de Danserie. "De kleuters van 3-4 jaar ondergaan spelenderwijs een ritmische kennismaking. In het kinderaanbod is er de keuze tussen het stoerdere Hiphop / Urban en het meer klassieke Jazzdance. Eens bij de jongeren of volwassenen zijn de vier keuzerichtingen Urban, Jazzdance, het musicalachtige Showdance en Modern - de hedendaags dans", legt Jager uit. Met eigen lessenreeksen voor volwassenen is de Danserie naar eigen zeggen uniek in de regio. "Dertigers die recreatief willen dansen, vinden nu niet meteen hun groep. Nog te vaak komen ze bij de '18-jarigen' terecht - waardoor ze veelal in het Zumba-achtige beginnersniveau belanden. Het alternatief is meteen voor een zeer hoog niveau kiezen - een middenmaat is er vaak niet. Dat daar écht wel nood aan was, blijkt uit het grote aantal inschrijvingen voor onze volwassenengroepen Showdance, Urban en Modern. Ze zijn dermate populair, dat we wellicht een tweede klas zullen moeten voorzien."

Ook mannen welkom

Voor de vrouwen vanaf 45 is er de groep 'Ladies'. Maar ook mannen zijn welkom. "Wat erg tof is, is dat dansen door haar populariteit ook toegankelijker is geworden voor jongens. Onze zeer populaire 'Freestyle'-groep is eerder op hen gericht. We krijgen ook zeer veel vragen van senioren. Misschien komt er volgend jaar dus ook een cursus Seniorendansen."


Omdat de Danserie vindt dat dansen toegankelijk moet zijn voor iedereen, heeft ze haar prijs bewust laag gehouden. Voor 175 euro per jaar volg je wekelijks een dansles. Per lessenreeks komt daar 25 euro bij. En voor 300 euro ben je voor elke les welkom. De danslessen van Danserie vinden plaats in Campus Heilig-Hartinstituut Heverlee en starten morgen. Meer info: www.danserie.be.

Lees meer