7 exclusieve champagnes om stadsarchief te digitaliseren

De Vrienden van het Stadsarchief Leuven, SALSA! vzw, hebben afgelopen weekend de verkoop gelanceerd van zeven exlcusieve champagnes die elk afzonderlijk het verhaal van een van de beroemde Leuvense geslachten vertelt.

De komende maanden zullen die champagnes te koop aangeboden worden en de opbrengst gaat integraal naar het stadsarchief. Zo kan de vzw alle belangrijke lokale en regionale kranten, die verschenen zijn tussen 1773 en vandaag, digitaliseren en dus gemakkelijk online toegankelijk maken voor alle Leuvenaars. Dit persarchief bevat een waaier aan informatie over de regio Leuven en geeft een weerspiegeling van de ideologische spanningen en politieke conflicten van toen. De eerste champagne die op de markt komt is alvast gewijd aan het geslacht Van Rode. Het is een assemblage van 40 procent Pinot Meunier, 40 procent Pinot Noir en 20 procent Chardonnay, gemaakt door het prestigieuze champagnehuis Etienne Oudart uit Brugny. De champagnes zullen allen verschijnen in een gelimiteerde oplage van 252 flessen en kosten 35 euro per fles. Daarnaast kan je voor 5 euro ook een brochure kopen die je meer vertelt over het geslacht waaraan de champagne is gewijd.

De champagne is verkrijgbaar bij het stadsarchief in de bibliotheek Tweebronnen (elke werkdag tussen 9 en 18 uur) of kan besteld worden via info@lacaveauxbulles.com. (KHK)

Louis Tobback toont voor het eerst de champagne.
Nick Dierickx Louis Tobback toont voor het eerst de champagne.

Lees meer