Boete voor dronken 'Pico'

Walter Michiels (55) heeft vrijdag zijn kat naar de politierechter gestuurd. Hij stond er terecht voor openbare dronkenschap.

Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven.
Kim Aerts Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven.

Michiels, beter bekend als Pico Coppens uit F.C. De Kampioenen, stond er opnieuw terecht voor openbare dronkenschap. Michiels werd op 1 maart in Leuven in niet zo nuchtere toestand aangetroffen op straat. Daarvoor kreeg hij van de politierechter een boete van 208 euro. Volgende maand wordt de gewezen acteur opnieuw in de politierechtbank verwacht voor feiten van openbare dronkenschap in Leuven op 24 juli. De Leuvense strafrechter stelde op zijn beurt vorige maand nog een psychiater aan die Michiels moet onderzoeken. Samen met een kompaan stal hij vorig jaar in Leuven acht nummerplaten, drie terrastafels, een paraplu en een gsm. Begin dit jaar zou hij ook nog iemand bedreigd hebben. De rechter wil meer duidelijkheid omtrent de geestestoestand van Michiels met het oog op behandeling en recidive. Die zaak gaat verder op 13 maart volgend jaar. 

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alain Stuker

    Pico is gewoon een flinke drinker zoals meer dan 500.000 Belgen. Volgens mij mankeert hij niet veel maar mankeert onze maatschappij veel. Laat die man toch met rust en als hij wil drinken tot hij sterft...wat is dan het probleem? Miljoenen mensen in Belgie werken tot dat ze sterven. Wie is het slimste?

  • Bart Beyns

    Zoals dikwijls eigenlijk een miskend genie en was een goeie acteur. Is ook niet alleen van alcoholgebruik dat hij er zo uitziet zoals velen hier zeggen, andere drugs zeker ook. Maar wat erger is : de grootste criminelen worden onherkenbaar gemaakt op foto's, bij de Pico zetten ze al zijn lelijkste foto's zomaar en heel duidelijk openbaar ...

Lees meer