2 Schepen Lalynn Wadera wil nog meer werk maken van buurtbossen in de toekomst.
vertommen Schepen Lalynn Wadera wil nog meer werk maken van buurtbossen in de toekomst.

Buurtbossen krijgen tijdelijke omheining om beter te groeien

Stad Leuven plantte midden maart twee buurtbossen aan de Desiré Mellaertsstraat en aan het Lemmekesveld. Sinds deze week staan er infoborden bij de bossen waarin de stad vraagt om voorlopig buiten de tijdelijke omheiningen te blijven zodat de bomen en de planten beter kunnen groeien.

Met de buurtbossen zet de stad Leuven in op een gezonde en groene omgeving in de omgeving van woonbuurten. Ze betrekt daarbij de buurtbewoners, jeugdverenigingen en scholen uit de buurt. Daarom nodigde de stad begin maart iedereen uit om mee te werken op een plantdag maar die kon door de lockdown niet doorgaan. Schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (sp.a) verzekert dat de draad terug wordt opgepikt als de tijd daarvoor rijp is. “We bekijken wat we kunnen doen om deze buurtbossen achteraf in te wijden”, klinkt het. “Deze twee buurtbossen zijn trouwens nog maar het begin. De stad Leuven blijft zoeken naar locaties om bijkomende buurtbossen te planten. De twee buurtbossen aan de Desiré Mellaertsstraat en aan het Lemmekesveld worden nu omheind zodat ze goed kunnen groeien. We vragen aan de mensen om buiten die afbakening te blijven. Langs de bossen en over de paadjes wandelen mag uiteraard wel.

2 Eén van de buurtbossen die er recent is bijgekomen.
Stad Leuven Eén van de buurtbossen die er recent is bijgekomen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer