Cas-co krijgt renteloze lening van 30.000 euro

De stad Leuven geeft een renteloze lening van 30.000 euro aan vzw Cas-co. Burgemeester Tobback (sp.a) benadrukt dat het project in de Vaartstraat bijzonder goed loopt. Oppositiepartij N-VA Leuven ziet dat anders.

"We zijn blij dat er, weliswaar tien jaar te laat, iets werd gedaan aan het tekort aan ateliers voor de Leuvense kunstenaars. Maar de ons-kent-ons sfeer waarin dit gebeurde, deed de hele constructie erg onfris ruiken", zeggen Zeger Debyser en Griet Valgaeren van N-VA Leuven.

"Bovendien heeft het gebouw geen isolatie en voldoet het aan geen enkele milieunorm.Toen wij daar eerder op wezen liet projectontwikkelaar Vic Haenen van Virix optekenen dat 'ze het daar niet tot leefkamertemperatuur gaan verwarmen'. Nu, 18 maanden later, krijgt N-VA Leuven gelijk. De 'onafhankelijke' vzw Cas-co vraagt aan de stad een renteloze lening van 30.000 euro als tegemoetkoming voor de hoge stook- en isolatiekosten waar het oude fabrieksgebouw mee te kampen heeft. Wij vragen nu aan de stad om op zoek te gaan naar een duurzaam alternatief voor de kunstenaars en geen extra geld door de ramen en deuren van Cas-co te smijten." (BMK)

Lees meer