Cleantechbedrijven makkelijker naar China…dankzij provincie

Een nieuw project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant maakt het voor Vlaamse cleantechbedrijven gemakkelijker om het economisch potentieel van de Chinese markt te ontdekken.

Gedeputeerde Tom Dehaene ziet veel groeimogelijkheden voor Vlaams-Brabantse cleantechbedrijven in China.
RV Gedeputeerde Tom Dehaene ziet veel groeimogelijkheden voor Vlaams-Brabantse cleantechbedrijven in China.

Veel Vlaamse cleantechbedrijven zijn jonge maar innovatieve bedrijven. Door internationalisering te stimuleren en te ondersteunen, kunnen ze hun innovaties breder uitdragen en versterken ze Vlaanderen als innovatieve regio. Dat is de visie van de Vlaamse provincies. Ook in Vlaams-Brabant wordt er werk gemaakt van de internationale promotie van de Vlaamse expertise. Voor veel kmo’s is China immers nog te onbekend en een moeilijk te betreden terrein.

Chengdu

Tom Dehaene, gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant, maakt nu concreet werk van meer internationalisering dankzij het gezamenlijke project van de Vlaamse provincies. In Vlaams-Brabant wordt vooral ingezet op de Chinese stad Chengdu “Sinds 2011 is Vlaams-Brabant verzusterd met de innovatieve Chinese miljoenenstad Chengdu (provincie Sichuan). Dit partnerschap biedt een bevoorrechte toegang tot China en leidt tot uitwisseling en samenwerking. De provincie werkt samen met ‘smart city’ Chengdu op vijf thema’s: buitenlandse investeringen, de vijf clusters van Smart Hub Vlaams-Brabant (health, logistics, food, cleantech & creativity), people-to-people uitwisseling, erfgoed en partnerschappen met lokale besturen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer