Oprichters Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux maken de app beschikbaar in Leuven.
Vertommen Oprichters Hadrien Crespin en Nicolas Cognaux maken de app beschikbaar in Leuven.

cPark voorkomt parkeerboete

POPULAIRE APP WAARSCHUWT WANNEER PARKEERWACHTER IN DE BUURT IS

De populaire applicatie cPark is na succesvolle lanceringen in Brussel en Antwerpen nu ook beschikbaar in Leuven. Op twee maanden tijd telt de app al meer dan 50.000 gebruikers en dat aantal zal nog stijgen want de app voorkomt dat je een parkeerboete krijgt.

Leuven en parkeren het zal nooit een geslaagd huwelijk worden, maar een haat/liefde-relatie kan ook boeiend zijn. Hoewel het stadsbestuur de bezoekers naar ondergrondse parkeergarages probeert te leiden, blijven sommige autobestuurders toch trouw zweren aan bovengronds parkeren.


Leuven telt nog heel wat locaties om bovengronds te parkeren. Daar moet je uiteraard voor betalen, op uitzondering van de Shop&Go-plaatsen waar de gratis parkeertijd beperkt is tot een half uur. Momenteel riskeer je een boete als je op een gewone bovengrondse parkeerplaats de betaalde parkeertijd niet respecteert of simpelweg niet betaalt. Vroeger was dat anders toen de hulpagenten van de Leuvense politie de controles deden. Zo kon je al eens door de mazen van het net glippen. Sinds een gespecialiseerde firma de controles uitvoert is dat voltooid verleden tijd.

Parkeerzones in kaart

Sinds kort is er de mobiele applicatie cPark. Die app maakt deel uit van accelerator Start it @KBC die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Op twee maanden tijd verzamelde de app om een parkeerboete te vermijden al meer dan 50.000 gebruikers in Antwerpen en Brussel. Oprichter Hadrien Crespin wil nu ook Leuven veroveren.


"Na onze lancering in Antwerpen waren we 72 uur lang de meest gedownloade applicatie in België vóór Facebook, WhatsApp én Instagram", vertelt Hadrien Crespin, oprichter van cPark. "De mobiele app geeft alle mogelijke parkeerzones weer op een kaart. Je weet dus altijd of parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. cPark geeft ook het risico aan op controle door een parkeerwachter op de plaats waar je geparkeerd staat en dat op elk moment van de dag. De app verwittigt je eveneens als er een controleur in de buurt wordt gemeld of wanneer je parkeertijd is afgelopen."


De app cPark is weliswaar niet sluitend maar wel handig om een parkeerboete te voorkomen. Bovendien wordt het systeem alsmaar slimmer door de input van de gebruikers.


"Als gebruiker kan je een controle of boete melden zodat dit anderen niet overkomt. Zo wordt de informatie over de controles ook nauwkeuriger. In Brussel en Antwerpen werden dankzij cPark enkele duizenden boetes vermeden. Leuven wordt nu toegevoegd aan het rijtje en ook in Gent, Luik en Charleroi is de app nu beschikbaar."

Buitenlandse ambities

"Het is onze doelstelling om in 2018 uit te breiden naar het buitenland. Begin 2018 zullen we onze app testen in Parijs en in andere grote Europese steden", zegt Crespin.


De cPark-app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via: cparkapp.com.

Lees meer