2 Duizenden eendjes op de Leuvense Dijle.
Bart Mertens Duizenden eendjes op de Leuvense Dijle.

Engskeskoers groot succes maar wat vonden de organisatoren op de bodem van de Dijle?

Ronde Tafel 26 kan terugblikken op een geslaagde editie van de Engskeskoers op de Leuvense Dijle. Na een eerder uitstel door het slechte weer verliep de race met vele duizenden eendjes vlekkeloos. De organisatoren vonden bij de voorbereiding wel een tiental fietsen op de bodem van de Dijle.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De populaire Engskeskoers op de Dijle in Leuven werd op 29 september nog afgelast maar nieuwe datum 27 oktober bracht organisator Ronde Tafel 26 Leuven meer geluk. Bekende Leuvenaar Stan Van Samang gaf als peter van goede doel Transplantoux het startschot waarna duizenden eendjes op de Dijle streden voor de zege. Na een vlekkeloze race zonder incidenten blikken de organisatoren terug op een geslaagde uitgestelde editie. “Dankzij de steun van de vele mensen die een eendje kochten, kunnen we onze goede doelen Transplantoux en het Fonds voor Kind- en Orgaantransplantatie ondersteunen”, klonk het na afloop. 

Opmerkelijk was ook de ‘oogst’ die de organisatie uit het water haalde bij de voorbereiding van de race. Elk jaar stappen de organisatoren door het water om alle obstakels te verwijderen. Dit jaar was dat niet anders. Dat leverde –niet geheel onverwacht- uiteindelijk een tiental fietsen op.

2 De 'oogst' die de organisatoren vonden op de bodem van de Dijle.
Ronde Tafel 26 Leuven De 'oogst' die de organisatoren vonden op de bodem van de Dijle.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Theo Deweerdt

    Hobby van de studenten tussen twee klimaatbetogingen in....

Lees meer