Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven

Fiets- en bromfietsdieven opgepakt

De Leuvense politie heeft afgelopen paasweekend verschillende fiets- en bromfietsdieven gevat. Het aantal diefstallen van fietsen en bromfietsen zit al een tijdje in de lift. De dieven hadden het vooral op garageboxen gemunt. Afgelopen weekend ging de bal aan het rollen dankzij twee tips van burgers.

Eén tip leidde de speurders naar een huis in Leefdaal en een garagebox in de Tervuursestraat in Leuven. Op die locaties werden tal van gestolen fietsen en bromfietsen aangetroffen. In het kader van dit onderzoek werd een 27-jarige man aangehouden.

Een andere tip ging over een appartementsgebouw in Kessel-Lo. In de garages trof de politie meer dan tien fietsen en bromfietsen aan. Voor een aantal van deze fietsen en bromfietsen werd aangifte gedaan voor diefstal. In een diepvriezer in één van de garages werd ook 100 gram amfetamines gevonden.Het zou gaan om lokale daders die samenwerkten om de diefstallen te plegen. Een 27-jarige bewoner van het gebouw en zijn 31-jarige kompaan werden aangehouden.

De Leuvense politie probeert nu te achterhalen welke fietsen waar gestolen zijn en zoekt de eigenaars van de gestolen goederen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer