De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.

Fikse werkstraf voor cannabisdealer

Een 24-jarige man uit Herent heeft een werkstraf van 200 uren gekregen voor de verkoop van cannabis. Hij stelde zijn woning ter beschikking om de drugs te consumeren. Als hij de taakstraf niet correct uitvoert, wacht hem alsnog 18 maanden cel.

J.P. ging zich met wiet bevoorraden in Zaventem om daarna de cannabis verder te verkopen. Daarbij kreeg hij de hulp van zijn vriendin J.D.S. Zij bracht klanten aan om de handel draaiende te houden. D.S. gaf ook toe sms-berichten te hebben verstuurd naar mogelijke afnemers. Maar meer dan sporadisch aan een joint lurken, deed ze naar eigen zeggen niet. Zij kreeg probatie-opschorting, omdat ze nog een blanco strafblad kon voorleggen. Een inwonende makker die eveneens hielp bij de drugsverkoop kreeg acht maanden cel met uitstel als hij zich regelmatig laat testen en elk contact met het drugsmilieu vermijdt. 

Een vierde kompaan wiens aandeel beperkter was in de feiten kreeg 80 uur werkstraf. De drie mannen kregen ook een geldboete van 6.000 tot 8.000 euro, maar die werd telkens volledig met uitstel uitgesproken. Hoofdbeklaagde J.P. ziet 29.000 euro aan winsten verbeurdverklaard. Speurders kwamen eerst nog op een totaal van 500.000 euro, maar omdat er geen specifiek onderzoek naar het vermogensvoordeel werd gevoerd, hield de rechter daar geen rekening mee. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer