2 Ivo Ooms (63) met vrouw Pronmatha (36) en zoontje Jacky (2 jaar en 8 maanden)
Vertommen Ivo Ooms (63) met vrouw Pronmatha (36) en zoontje Jacky (2 jaar en 8 maanden)

Frituuruitbater Ivo (63) gaat overvallers te lijf met frietspaan nadat ze zoontje bedreigen met mes: “Zij zullen niet snel meer een frituur bezoeken”

Vier onbekende mannen vielen woensdagavond rond 20.20 uur Frituur Oomske op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo binnen. Eén van hen haalde daarbij een mes van zo’n 35 centimeter boven en bedreigde zelfs even de vrouw en het kind van frituurbaas Ivo Ooms. Dat was echter buiten de 63-jarige frituurbaas gerekend. Hij kon de vier daders wegjagen door hen met een warme frietspaan te slaan.

Een doordeweekse woensdagavond was het, toen er plots vier overvallers hun slag dachten te slaan in Frituur Oomske. “Vier zwarte mannen kwamen mijn frituur binnen. Eén van hen, een man met een opvallende blauwe kuif, had een mes van zo’n 35 centimeter vast. ‘Kassa open’, zeiden ze in koor. Ze lachten met de situatie en fezelden ze iets in een taal die ik niet begreep. Mijn vrouw Pronmatha zat in een privévertrek, vlak naast de frituurruimte, en zei dat ik de politie moest bellen. Zij zat daar op dat moment met mijn zoon Jacky van 2 jaar en 8 maanden oud”, vertelt frituurbaas Ivo Ooms.

2 Frituur Oomske op de Diestsesteenweg.
Vertommen Frituur Oomske op de Diestsesteenweg.

Blauw haar

“Daarop ging de man met het mes naar achter en zei hij dat ze niet naar de politie mocht bellen. Hij bedreigde haar met het mes. Ondertussen had ik de drie anderen een ‘klets’ gegeven met mijn warme frietspaan. Zij zetten het onmiddellijk op een lopen. Daarna heb ik de kerel met het blauwe haar nog vier keer een mep verkocht met mijn frietspaan. Hij probeerde mij te verwonden met het mes, maar moest vluchten zonder buit. Ik heb hem wel stevig geraakt. Die mannen zullen niet snel meer een frituur bezoeken”, lacht Ivo, die zijn familie redde van een wel erg penibele situatie. “Ik heb gedaan wat ik moest doen”, klinkt het.

Frituur Oomske is al sinds 1979 een begrip in het Leuvense. Veertig jaar geleden begon Ivo er met zijn frituur. Zoiets maakte hij nog nooit mee. “Deze keer is het dan wel goed afgelopen, maar dat moet toch niet meer gebeuren”, klinkt het. Ivo geeft nog even een korte persoonsbeschrijving van de daders mee. “Twee mannen waren 1,70 meter, twee 1,85 meter. Eén van die grote mannen had blauw haar en liep met het mes rond. Ik schat dat ze begin de twintig zijn. Ik had ze nog nooit gezien”, klinkt het.

De Leuvense politie heeft een onderzoek opgestart naar de feiten. “We weten dat er twee lopend zijn vertrokken, en twee met de fiets. Er wordt bekeken of er camerabeelden voorhanden zijn”, zegt Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx.

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jeff Nys

    Arm Leuven , het wordt met het jaar erger en erger! En natuurlijk spraken ze weer een andere taal!

  • nicole degens

    Leuven wordt hoe langer hoe meer een gevaarlijke stad, zo te horen

Lees meer