Kat gered uit zak die dan ook nog eens werd aangereden. Vzw Zwerfkat in Leuven: “Pure horror!”

Vzw Zwerfkat in Leuven heeft het leven gered van een kat die door haar eigenaar in een zak was gestopt. Als bij wonder overleefde de kat het hachelijke avontuur, zekers als je weet dat de zak ook nog eens werd aangereden door een wagen.

De geredde kat Jeanny op bezoek bij de dierenarts.
Vertommen De geredde kat Jeanny op bezoek bij de dierenarts.

Vzw Zwerfkat in Leuven redt al jaren katten en kittens maar wat de vrijwilligers zopas meemaakten tart elke verbeelding. “Iemand had een zak gevonden die geluid maakte en trommelde de politie op. Toen de politie de zak opende, bleek dat er een kat in de zak zat”, vertelt Sabine Bovend’aerde. “De politie contacteerde ons om de kleine schat van zo’n drie jaar oud op te vangen. De kat in een zak steken was trouwens nog niet genoeg horror want al snel bleek dat de zak ook nog eens was aangereden door een wagen. Gelukkig had de kat –die we Jeanny hebben genoemd- slechts enkele wondjes en geen ernstige verwondingen. We hebben Jeanny meteen naar een dierenarts gebracht voor verzorging. De kat bleek niet gechipt. We gaan voor deze lieve meid nu een goede thuis zoeken maar eerst krijgt ze de kans om tot rust te komen bij ons.”

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pascale Treckels

    Wat n verschrikkelijke mensen er rondlopen kan ik gewoon ni bij! Doorslecht. Ben zo blij dat ze bij jullie is en goed is. Kleine schat, ik wens jou de allerbeste thuis vr de toekomst.dat heb je verdiend.

  • Geoffrey Dauwe

    Als ze nog iemand zoeken om dat katje opvang te geven, wil mij er best over ontfermen...

Lees meer